Bekijk alle coaches

Aletta Wubben

Aletta heeft haar hart liggen bij mensen in organisaties en bij wetenschappers in het bijzonder. Kenmerkend voor haar coachingsstijl is dat zij resultaatgericht is en snel tot de essentie komt door haar intuïtie te verbinden met haar analytische denkvermogen. Ze herkent het competitieve klimaat waarbinnen wetenschappers hun ambities moeten waarmaken. Als gedreven musicus heeft zij zelf ervaren wat het vraagt om op topniveau te moeten presteren.

Op 12-jarige leeftijd kiest Aletta voor een carrière als musicus. Na haar conservatoriumopleiding vervult zij diverse functies op het gebied van marketing, management en personeelswerk binnen profit en non-profit organisaties. Haar nieuwsgierigheid naar het gedrag van mensen in organisaties leidt tot verdere scholing aan de Academie voor Psycho-Sociale Counseling. Daarna volgen nog talloze trainingen en coach-opleidingen. In 2003 wordt zij gedetacheerd bij de TU Delft en in 2005 start zij haar onderneming gericht op het coachen en trainen van universitair personeel.

Aletta coacht op persoonlijk leiderschap en werkt veel met hoogleraren en het leidinggevend kader. Aletta is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroep-coaches (NOBCO).

Thomas Schmidt over Aletta: "Aletta's manier van werken vind ik heel prettig. Ze stelt goede vragen die mij aan het denken zetten waardoor ik veel bewuster met mijn werk bezig ben. Het feit dat we van te voren duidelijke doelen hebben afgesproken maakt het ook heel efficiënt en praktisch. Het is voor mij een nuttige ervaring geweest en ik denk eigenlijk dat iedereen baat zou hebben bij een vorm van persoonlijke coaching.”

Frans van der Helm over Aletta: "Aletta psychologiseert niet maar houdt je een spiegel voor waardoor je jezelf beter leert kennen."

René Overgauw over Aletta: "Aletta begrijpt hoe wetenschappers denken en werken, en ze leert je daarop te anticiperen. Daarbij gebruikt ze geen kant- en klare managementtheorieën uit boekjes, maar haar coaching is juist heel praktijkgericht. We kunnen er dus direct mee aan de slag en dat werkt heel motiverend. Het mooie aan Aletta vind ik dat ze streng is maar rechtvaardig. Ze durft eerlijk en duidelijk aan te geven waar het wringt en waar het beter kan. Ze houdt je een spiegel voor. Dat is misschien soms confronterend, maar uiteindelijk wel effectief."

Lees de columns van Aletta Wubben

ReferentiesPrivacyverklaring | Algemene voorwaarden | Creatie & realisatie The MindOffice