Terug naar overzicht

Prof. dr. Thomas Schmidt

Prof. dr. Thomas Schmidt is Hoogleraar Structurele dynamica van biomacromoleculen in levensprocessen aan de Universiteit Leiden.

“Binnen mijn onderzoeksgroep ben ik het aanspreekpunt en vertegenwoordig ik het standpunt van de groep. Dat betekent dat ik te maken heb met veel verschillende visies en daarin een lijn moet trekken. Als je werkt met mensen, is het zeer nuttig om te reflecteren op wat je doet en jezelf te trainen in leiderschapsvaardigheden. Ik heb daarom besloten om met Aletta te werken. Aan het begin van de 1-op-1 sessies hebben we doelen gedefinieerd, en daarbij hebben we ook mijn wetenschappelijk directeur betrokken.

Een van de zaken waar ik mee aan de slag ben gegaan is het formuleren van mijn visie en die ook echt uitdragen. Ik merkte dat ik vaak te terughoudend was in het delen van mijn ideeën, bijvoorbeeld tijdens meetings. Ik heb nu ervaren dat het loont om vergaderingen en lastige gesprekken goed voor te bereiden, maar ook na afloop te evalueren om te kijken waarom dingen goed of minder goed gingen. Ik neem nu de tijd om dat ook echt te doen en dat levert me direct veel op. Mijn eigen visie kan ik veel beter over het voetlicht brengen en de meetings gaan nu veel doelgerichter en efficiënter.

Aletta's manier van werken vind ik heel prettig. Ze stelt goede vragen die mij aan het denken zetten waardoor ik veel bewuster met mijn werk bezig ben. Het feit dat we van te voren duidelijke doelen hebben afgesproken maakt het ook heel efficiënt en praktisch. Het is voor mij een nuttige ervaring geweest en ik denk eigenlijk dat iedereen baat zou hebben bij een vorm van persoonlijke coaching”.

December 2016Facebook Twitter Google LinkedIn Email

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Creatie & realisatie The MindOffice