Terug naar overzicht

Prof. dr. Katinka Dijkstra

"Bij het vervullen van deze nieuwe rol van directeur horen nieuwe uitdagingen en ambities. Het gaat om het balanceren tussen verschillende taken, zonder daarbij je effectiviteit te verliezen. Coaching om deze nieuwe rol op een goede manier in te vullen is daarbij een logische stap. Bij het Departement horen bijna 200 personen en dan is het belangrijk om bij belangrijke beslissingen draagvlak te creëren. Ik heb een duidelijke visie en koers voor ogen, maar het is wel belangrijk om met een coach te bepalen hoe je het beste naar dat doel navigeert.

De coachingsgesprekken met Aletta zijn heel prettig en praktisch van aard. We nemen door wat er op dat moment speelt in mijn organisatie. Het is nuttig om te reflecteren op je eigen valkuilen en daarvoor een oplossing te zoeken. Aletta kan putten uit heel veel praktijkervaring in de academische wereld en ik kan die voorbeelden dan vertalen naar wat er speelt op mijn eigen departement. Zelf voel ik me bijvoorbeeld heel betrokken bij alles wat er speelt. Maar het is een pittige baan en dan neem je al snel te veel hooi op je vork. Het is daarom belangrijk om de juiste personen medeverantwoordelijk te maken en sommige zaken op een slimme manier te delegeren.

Het was voor mij een eye-opener hoe relatief eenvoudig sommige strategieën ingezet kunnen worden. Eén van de dingen die ik graag wilde bereiken was om mijn ideeën om te zetten in daadkracht. Daarbij heb je steun van collega's nodig, maar wordt er ook vertrouwd op jouw visie. 'Van verbindend naar doorsnijdend leiderschap', noemt Aletta dat. Het coachingstraject heeft mij geholpen om te groeien in mijn nieuwe rol en het fijne is dat ik daar eigenlijk al snel direct resultaat van kon zien."

Facebook Twitter Google LinkedIn Email

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Creatie & realisatie The MindOffice