Terug naar overzicht

Mark van den Brink

Mark van den Brink werkt als Projectmanager Veiligheid bij TNO.

“Binnen TNO vinden we persoonlijke ontwikkeling en intervisie heel belangrijk. Daarom hebben we besloten om een intervisietraject te starten bij Aletta Wubben. Hierin gaan we met projectleiders van verschillende vakgebieden binnen onze organisatie aan de slag met de vraag: hoe kunnen we het beste van elkaar leren? Tijdens de drie sessies gaan we met elkaar in gesprek, onder begeleiding van Aletta of één van de andere coaches. 

Tijdens de sessies leren we een 10-stappenmethode waarmee je op een goede manier feedback aan elkaar geeft. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat er een sfeer van vertrouwen en openheid is. En, heel belangrijk: we leren echt de diepte in te gaan. De antwoorden van je gesprekspartner geven vaak maar het topje van de ijsberg aan. Het is de truc om de achterliggende beweegredenen, motivaties of twijfels bij de ander te ontdekken en begrijpen. Door open vragen te stellen en de ander de ruimte te geven om eerlijk te antwoorden kom je tot hele nuttige inzichten. Ook leren we een intervisiesessie te begeleiden, zodat we het na drie sessies met Aletta ook zelf kunnen doen.

Tijdens de intervisiesessies gaan we aan de slag met een praktijkvraag van één van de deelnemers. Bijvoorbeeld: hoe kun je het beste aan iemand vragen om werk binnen een bepaalde tijd op te leveren? Middels intervisiegesprekken krijgt de inbrenger dan veel concrete tips waar hij of zij mee aan de slag kan gaan. Maar ook voor de rest van de groep is zo'n vraagstuk nuttig. De praktijkcases zijn over het algemeen heel herkenbaar voor iedereen, omdat we allemaal dezelfde functie hebben binnen TNO. Aletta is goed in het creëren van een prettige sfeer van vertrouwen, ze zorgt ervoor dat we gefocust blijven op de essentie en niet te veel afdwalen. En het is ook gewoon leuk, na een trainingsmiddag praten we nog wat na. Het is goed om met verschillende collega's zo'n traject te volgen.” 

December 2016Facebook Twitter Google LinkedIn Email

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Creatie & realisatie The MindOffice