Terug naar overzicht

Ing. René Overgauw

Ing. René Overgauw is Hoofd Elektronische Dienst aan de Universiteit Leiden.

"Binnen onze afdeling was een conflict ontstaan tussen twee medewerkers. Het was zo hoog opgelopen dat de twee betrokkenen zelfs niet meer met elkaar spraken. Omdat we zoiets eigenlijk nooit meemaken was het voor mij als leidinggevende lastig om hier een antwoord op te vinden. Daarom hebben we hulp ingeschakeld van Aletta en gingen we met elkaar in gesprek. Tijdens deze sessies werden de onderliggende problemen langzaam duidelijk. Aletta gaf ons inzicht in waar misverstanden precies vandaan komen. Het werd ons helder wat wij zelf kunnen doen om problemen te bespreken en beter te communiceren. Aletta's rol is dan ook meer dan alleen van een bemiddelaar, ze geeft ook concrete adviezen.

Aletta begrijpt hoe wetenschappers denken en werken, en ze leert je daarop te anticiperen. Daarbij gebruikt ze geen kant- en klare managementtheorieën uit boekjes, maar haar coaching is juist heel praktijkgericht. We kunnen er dus direct mee aan de slag en dat werkt heel motiverend. Het mooie aan Aletta vind ik dat ze streng is maar rechtvaardig. Ze durft eerlijk en duidelijk aan te geven waar het wringt en waar het beter kan. Ze houdt je een spiegel voor. Dat is misschien soms confronterend, maar uiteindelijk wel effectief. Na dit coachingstraject hebben ik dan ook meerdere vervolgsessies bij haar geboekt.

Haar coaching heeft dat specifieke conflict dus opgelost, maar ook op lange termijn zien we resultaat. Ik merk dat de afdeling veel opener geworden is. Mensen spreken conflicten eerder onderling uit, ik hoef minder als scheidsrechter op te treden en mensen voelen zich verantwoordelijk voor hun werk. Onze afdeling is belangrijk voor de hele universiteit, maar we zijn niet altijd even zichtbaar. Onze medewerkers vinden het nu leuk om daar zelf aan te werken. We zijn trots op ons werk en werken nog meer met plezier met elkaar samen."

December 2016Facebook Twitter Google LinkedIn Email

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Creatie & realisatie The MindOffice