Terug naar overzicht

Prof. dr. Isabel Arends

Prof. dr. Isabel Arends is afdelingsvoorzitter Biotechnologie aan de TU Delft.

"Voor een groep jonge wetenschappers hebben we Aletta gevraagd om een programma op maat te maken. Speciaal voor universitair docenten die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière bieden we een traject dat gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Het gaat om een combinatie van groepstrainingen en 1-op-1 coaching. 

Zo'n traject is enorm waardevol voor jonge wetenschappers die dagelijks  te maken hebben met grote druk. Er komt zoveel op ze af: ze moeten excellent presteren op het gebied van onderwijs, onderzoek én in bijvoorbeeld netwerken en het onderhouden van contacten met bedrijven. Deze professionals zijn vaak echte hoogvliegers in hun vakgebied, maar andere competenties raken nog wel eens ondergesneeuwd. Terwijl het heel belangrijk is om een bepaalde mate van senioriteit te ontwikkelen en te werken aan bijvoorbeeld leiderschapskwaliteiten. In de complexe omgeving waarin ze werken ontbreekt vaak de tijd en rust om hier aandacht aan te geven. Dit programma, bestaande uit training en coaching geeft hen de kans om te ontdekken wie ze zijn en waar ze voor staan.

Ik merk dat de deelnemers het programma enorm waarderen. Aanvankelijk is er vaak nog wel wat scepsis, maar omdat er echt maatwerk wordt geleverd verdwijnt dat al snel. Vaak wordt er onderschat hoe hard nodig dit soort ondersteuning eigenlijk is. De wetenschap is een harde wereld waarin wetenschappers vaak op zichzelf zijn aangewezen. Maar met een klein beetje hulp kunnen wij als universiteit onze mensen helpen om sneller te groeien en persoonlijk effectiever te zijn. Dat is niet alleen prettig voor de deelnemers zelf, maar het brengt de wetenschap als geheel ook verder."

December 2016Facebook Twitter Google LinkedIn Email

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Creatie & realisatie The MindOffice