Terug naar overzicht

Prof. dr. Frans van der Helm

Prof. dr. Frans van der Helm is Hoogleraar Biomechatronics & Robotica aan de TU Delft.

"Binnen mijn onderzoeksgebied ben ik dagelijks met veel verschillende mensen aan het werk. Ik leid meerdere onderzoeksconsortia waarbij we met een groot team van wetenschappers verdeeld over verschillende universiteiten samenwerken, maar ook binnen de TU Delft gaat er veel tijd en energie naar de verschillende vakgroepen. En er zitten maar 24 uur in een dag wat betekent dat mijn 'eigen' werk er wel eens bij inschiet. Daarom heb ik besloten om samen met Aletta te onderzoeken hoe ik mijn carrière beter kan vormgeven en mijn dagelijkse keuzes bewuster kan maken.

We zijn op zoek gegaan naar mijn drijfveren, motivaties en naar datgene waar ik voor sta. Daarbij kwam ook boven tafel wat me bijvoorbeeld zorgen baart of wat spanning oplevert. Tijdens de gesprekken kwamen we echt tot de kern. En met resultaat: waar ik voorheen beslissingen op rationele en strategische gronden nam, doe ik dat nu veel meer op gevoel en intuïtie. Eigenlijk past dat heel goed bij het wetenschappelijk onderzoek, waarin je ook je intuïtie een belangrijke rol speelt. Aletta zorgt ook voor een prettige sfeer waardoor er vertrouwen is. De klik is enorm belangrijk om zo'n traject te laten slagen, en die klik was er. Aletta psychologiseert niet maar houdt je een spiegel voor waardoor je jezelf beter leert kennen.

Concreet levert dit me op dat ik mijzelf niet meer voorbij loop. Bewustwording is een hele belangrijke stap op weg naar verandering. Dan denk je na over wat je zelf wil in plaats van je keuzes te maken ten dienste van anderen. Uiteindelijk levert dat de organisatie als geheel ook veel op. Ik ben dan misschien met minder projecten tegelijk bezig, maar ik heb niet meer het gevoel dat ik mensen tekort doe. Er is meer aandacht en ik sta voor wat ik doe. Elke organisatie draait om mensen. Als je zorg draagt voor die mensen en je blijft investeren in persoonlijke ontwikkeling, dan levert dat je organisatie per saldo altijd meer op." 

December 2016Facebook Twitter Google LinkedIn Email

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Creatie & realisatie The MindOffice