Terug naar overzicht

Drs. Wytske van Ingen-Bouwsma

Wytske van Ingen-Bouwsma is Controller bij de faculteit Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leiden.

"Voor onze Afdeling Financiën hebben besloten om een tweedaagse training te laten verzorgen door het bureau van Aletta. In een eerder stadium had ons team elders al een communicatie training gevolgd gericht op het individu. Het team had behoefte om vanuit een gezamenlijk visie de aandacht te richten op het functioneren van het team. Met Gilbert Bookelman hebben we een oriënterende sessie gehad waarin we op zoek gingen naar hoe we als team kunnen opereren met behoud van ieders individuele kwaliteiten.

Gilbert heeft ons meegenomen in een hele interactieve sessie met allerlei werkvormen, zoals groepsdiscussies waarin iedereen zijn mening kon ventileren. Dat is interessant, want zo hoor je ook eens de verschillende visies van je collega's. Er was echt ruimte voor verschil en voor individuele stijlen, en als je iets niet wilde doen of vertellen was dat ook prima. Doordat je op een hele speelse en ontspannen manier de materie behandelt en het gesprek met elkaar aangaat, wordt de sessie niet alleen leuk maar blijven de inzichten ook hangen. 

Wat prettig was is dat Gilbert veel aandacht heeft voor het wetenschappelijk bedrijf. Hij begrijpt hoe academici heel gefocust in hun werk kunnen zitten, en hoe wij daar als ondersteunende afdeling op in kunnen spelen. Dit heeft ons extra inzicht gegeven in de beleving van de wetenschappers waardoor we vanuit een andere invalshoek met de wetenschappers het gesprek aan gaan. In plaats van hen 'lastig te vallen' met werk, nemen we nu meer de tijd om te vragen waar hij of zij behoefte aan heeft. Het team is enthousiast over de training en gemotiveerd om verder te werken aan de ontwikkeling van het team.”

December 2016Facebook Twitter Google LinkedIn Email

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Creatie & realisatie The MindOffice