Terug naar overzicht

Drs. Jacqueline van Duijn

Drs. Jacqueline van Duijn is Hoofd P&O en Arbo- en Milieudienst van de Universiteit Leiden.

“Voor onze tenure trackers, een groep jonge talentvolle wetenschappers, wilden we graag een trainingsprogramma aanbieden om hen te begeleiden in hun loopbaan. We hebben tenslotte te maken met de hoogleraren van de toekomst, dus het is belangrijk om te investeren in persoonlijke ontwikkeling. Zij zullen straks werken in een zeer complexe omgeving en zijn daarbij aangewezen niet alleen op hun inhoudelijke expertise, maar ook op hun vaardigheden, beoordelingsvermogen en people management.  

Aletta Wubben is samen met ons gaan kijken naar hoe we dit programma vorm konden geven. Speciaal voor ons heeft ze een traject op maat opgezet, helemaal gericht op de tenure trackers. Het programma bestaat uit verschillende modules: persoonlijke effectiviteit, situationeel leidinggeven en acquisitie & earning power. Het is belangrijk dat de tenure trackers hun vaardigheden ontwikkelen, want de wetenschappers zijn vaak enorm goed in hun vak, maar hebben niet altijd een natuurlijk talent voor bijvoorbeeld leidinggeven. Maar als hoogleraar zullen zij straks een voorbeeldfunctie hebben. Ze moeten mensen beoordelen op inhoud en gedrag, belangrijke beslissingen nemen en kleur durven te bekennen. Dan is het belangrijk te weten wie je bent en waar je voor staat. 

De deelnemers ervaren vaak een prettige en ontspannen sfeer tijdens de trainingen waardoor ze zich kwetsbaar durven op te stellen en elkaar opbouwende feedback kunnen geven. De trainingen zijn afwisselend. Er wordt theorie behandeld, maar er is ook volop ruimte voor praktische oefeningen, evaluaties en activerende werkvormen. Over het algemeen worden de trainingen zeer hoog gewaardeerd. En dat is ook niet gek: tijdens het traject leren ze vaardigheden die ze iedere dag nodig hebben. Daar heb je in heel je leven wat aan.”

December 2016Facebook Twitter Google LinkedIn Email

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Creatie & realisatie The MindOffice