Terug naar overzicht

Jeroen van Gent

Jeroen van Gent is Commercieel Manager bij M&I Kompas, een adviesbureau op het samenhangend gebied tussen organisatie en ICT.

‘Toen ik bij M&I Kompas commercieel manager werd, heb ik op mijn verzoek een coachingstraject bij Aletta Wubben doorlopen. Ik had privé een kort traject bij Aletta gedaan en wist dat zij buitengewoon professioneel is. Via een intakegesprek zoekt ze eerst ‘de vraag achter de vraag’: wat wil je bereiken? Ze geeft aan hoeveel sessies daarvoor nodig zijn en bespreekt dit met de leidinggevende. Deze aanpak creëert draagvlak bij de leidinggevende die tenslotte de kosten draagt.

Wat ik wilde bereiken, was het beter leren inzetten van mijn sterke kanten. Ik kan goed communiceren, dat is mijn kracht. Maar kan ik luisteren? Anderzijds wilde ik meer rust. Ik ben vrij jong met consultancy begonnen waardoor ik vaak op mijn tenen moest lopen. Dat kostte onevenredig veel energie, omdat ik het vaak té goed wilde doen. Een belangrijk leerdoel voor mij was om hierin een betere balans te vinden.

Aletta kiest haar instrumenten zorgvuldig op het moment zelf. Haar sterke kanten zijn haar veelzijdigheid en onbevangenheid. Ze legt niet vooraf vast wat ze gaat doen. Ze schat de situatie in, kijkt hoe de vlag ervoor hangt en bepaalt dan de volgende stap. Aletta’s coaching is maatwerk; het heeft mij echt verrijkt.’

April 2008Facebook Twitter Google LinkedIn Email

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Creatie & realisatie The MindOffice