Terug naar overzicht

Prof. dr. Patricia Osseweijer

Prof. dr. Patricia Osseweijer leidt de Werkgroep Biotechnologie & Samenleving aan de TU Delft. Zij is Managing Director van het Kluyver Centre for Genomics of Industrial Fermentation en lid van de Commissie Genetische Modificatie (COGEM), subcommissie Ethiek en Maatschappelijke Aspecten.

‘De rector van mijn universiteit stelde voor om een coachingstraject te volgen. Ik vond dat een goed idee, om zo mijn competenties verder te ontwikkelen. Om meer vanuit mijn eigen drijfveren te kunnen opereren in plaats vanuit aangenomen behoeften. Juist die tegenstelling tussen wat anderen van mij verwachten en wat ik zelf zou willen doen, bleek een belangrijk aandachtspunt in het coachingstraject.

Ik heb inzicht gekregen – en ben daardoor veel meer zelfverzekerd – in de dingen die ik doe en hoe ik ze doe. Tijdens de coaching bleek dat ik een bepaalde strategie inzette in mijn omgang met mensen. Ik heb de voor- en nadelen daarvan ingezien en kan het nu bewust loslaten. Ik heb leren zien wat ik écht wil doen en waaraan ik écht een bijdrage wil leveren. Hoe ik beter kan luisteren en leren van anderen. Door te kijken naar de manier waarop ik mij ontwikkeld heb in het verleden, ben ik nu veel steviger.

Aletta Wubben laat mensen zien hoe zichzelf kunnen helpen. Zij wil niet dat mensen afhankelijk van haar worden. Die praktische, resultaatgerichte instelling is heel prettig. Door de coaching heb ik meer handvatten gekregen waarom ik bepaalde intuïtieve gedragingen heb en hoe ik daarmee kan omgaan. De opbrengst is enorm; ik kan het echt iedereen aanraden!’

April 2008Facebook Twitter Google LinkedIn Email

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Creatie & realisatie The MindOffice